Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Πετμεζάκης Ιάκωβος, Νέα Ιωνία, Σάμος

  Επίκουρος καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας, Κρήτης 72, Νέα Ιωνία

  Ο Ιάκωβος Πετμεζάκης, Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, επίκουρος καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χειρουργική ωτορινολαρυγγολογία παιδιών και ενηλίκων. Είναι μέλος της Ελληνικής εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και φωνητικών τεχνών και μέλος της Πανελλήνιας εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής και τραχήλου.
  • Διευθύνει την ωτορινολαρυγγολογική κλινική του θεραπευτηρίου Αθηνών ‘‘Μητέρα’’. Και έχει οργανώσει ένα πλήρες πολυιατρείο στη Νέα Ιωνία της αθήνας, το οποίο διευθύνει με εξαιρετική αποτελεσματικότητα (Κρήτης 72).
  • Μεταξύ των ωτορινολαρυγγολόγων θεωρείται ότι είναι ένας από τους εμπειρότερους οινογνώστες και γευσιγνώστες στον Ελλαδικό χώρο, εξαιτίας της μακρόχρονης, παραδοσιακής του επιστημονικάω οργανωμένης καλλιέργειας των αμπελιών του στον οικλογενειακό αμπελώνα του στη Σάμο και την παραγωγή  κρασιών ανυπέρβλητης ποιότητας και γεύσης. 
  • Έχει μεγάλη εμπειρία από τα κρασιά Φωκιανό και Ρητινό, τα οποία καλλιεργούνται από την αρχαιότητα στη Σάμο. Ο φωκιανός οίνος θεωρείται από τους αρχαιότερους οίνους στη Μεσόγγειο. 
  • Είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων όσφρησης , γεύσης και κατάποσης και ένεκα τούτου είναι πιστοποιητής και εμπειρογνώμονας της οσφρητικής και γευστικής επάρκειας όσων του το ζητήσουν..
  • Είναι γνώστης των ευεργετικών αποτελεσμάτων της μικρής κατανάλωσης κόκκινου κρασιού  για την υγεία δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία από την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Η σχέση του κόκκινου κρασιού, της ρεσβερατρόλης, της μελατονίνης και του Γαλλικού παράδοξου©

  Το κόκκινο κρασί ελαττώνει την υπέρταση στους άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο