Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΣΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Ν. Σμύρνη, Αθήνα

  Ο Ιωάννης Σαμψάκης είναι Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος.  Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Θυρεοειδούς Αδένα και Παραθυρεοειδών. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας.

  Ο Ιωάννης  Σαμψάκης  έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στην ΩΡΛ Αλλεργία, Φωνιατρική, στις διαταραχές της όσφρησης, γεύσης και κατάποσης, την Ακοολογία, ιατρική διατροφολογία, οινογευσία, γευσιγνωσία..

  Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του στην αντιμετώπιση των διαταραχών της όσφρησης και της γεύσης είναι πιστοποιητής επάρκειας και γεύσης των ασθενών του.
  Ο ίδιος είναι εξαιρετικός βαρύτονος  του λυρικού τραγουδιού και έχει δυνατότητες κατανόησης των προβλημάτων φωνής των ατόμων που την χρησιμοποιούν επαγγελματικά.

  Από την ενασχόλησή του με την ιατρική διατροφολογία έχει μελετήσει τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης μικρών έως μετρίων ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Γκέλικος και συστήνει, εφόσον δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη, τη χρησιμοποίηση του για λόγους διατήρησης της υγείας.

  Επειδή είναι βαθύς γνώστης των αποτελεσμάτων από την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών είναι ενημερωτής και διαφωτιστής της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης του αλκοολισμού στην Ελλάδα.