Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Σφηκας Θεοδωρος

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Θεσσαλονίκη

  Ο Θεόδωρος Σφήκας είναι Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής και Τραχήλου (2003-2005) είναι μέλος, της Ω.Ρ.Λ. Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, της  Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Είναι βαθύς γνώστης των  διαταραχών της όσφρησης και της γεύσης και είναι πιστοποιητής επάρκειας αυτών των δύο αισθήσεων. Γνωρίζει τους οίνους όλης της Ελληνικής επικράτειας λόγω του ιδιαιτέρου ενδιαφέροντός του για τις Ελληνικές ποικιλίες αμπελιών και οίνων. Έχει ασχοληθεί με το κόκκινο κρασί και τις ευεργετικές δράσεις; του στη διατήρηση της υγείας, όταν καταναλώνεται σε μικρές συχνές ποσότητες.

  Έχει μελετήσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο αλκοολισμός για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και είναι επιστημονικός υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα.

  Είναι οινοκριτής και εμπειρογνώμονας ποιοτικών οίνων και ιδιαίτερα του βιολογικού Γκέλικος Αγιωργίτικου, του ιατρικού τυονωτικού οίνου Γκελάντο και του λιαστού, γλυκού, βιολογικού κόκκινου Εκκλησιαστικού οίνου ΝΑΜΑ.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος