Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΣΦΗΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος Αθήνα

  Ο Σφήκας Δημήτριος είναι ιατρός, ωτορινολαρυγγολόγος και εργάζεται στην Αθήνα.Είναι μέλος  Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών και της  Ελληνικής Εταιρείας μελέτης των παθήσεων του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων.


  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις  διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης και είναι πιστοποιητής επάρκειας αυτών των δύο αισθήσεων.

  Έχει ασχοληθεί με την οινογνωσία και γνωρίζει τους οίνους όλης της Ελληνικής επικράτειας.

  Μέσω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός του για την ιατρική διατροφολογία και τη Μεσογειακή διατροφή έχει μελετήσει τις ευεργετικές δράσεις της κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού διατήρηση της υγείας, όταν καταναλώνεται σε μικρές συχνές ποσότητες.


  Έχει μελετήσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο αλκοολισμός για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και είναι επιστημονικός υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα.


  Είναι οινοκριτής και εμπειρογνώμονας ποιοτικών οίνων και ιδιαίτερα του βιολογικού Γκέλικος Αγιωργίτικου, του ιατρικού τονωτικού οίνου Γκελάντο και του λιαστού, γλυκού, βιολογικού κόκκινου Εκκλησιαστικού οίνου ΝΑΜΑ.


  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος