Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Σιμασκος Νικολαος

  Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας, Αθήνα

  Ο Νίκος Σιμάσκος Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και διαθέτει ένα ευρύ κοσμοπολιτικό πνεύμα που τον βοήθησε να κατανοήσει και να εμβαθύνει στην γαστρονομία και την οινογνωσία όχι μόνο της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και της Ευρώπης και της Αμερικής.

  Ο Νίκος Σιμάσκος έχει ερευνήσει τις διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης και της κατάποσης. Θεωρείται ένας από τους επιστημονικούς γευσιγνώστες και οινογνώστες στον Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι εμπειρογνώμονας ποιοτικών κρασιών, όπως το βιολογικό κόκκινο Γκέλικος Αγιωργίτικο, ο ιατρικός τονωτικός οίνος Γκελάντο και ο βιολογικός κόκκινος λιαστός γλυκός οίνος Γκέλικος Νάμα.

  Είναι εμπειρογνώμονας και πιστοποιητής επάρκειας της όσφρησης και της γεύσης. Εφ’ όσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις συνιστά τη μικρή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού [1-2 ποτήρια του κρασιού ημερησίως], όπως και κάθε βιολογικού διατροφικού προϊόντος. 

  Ε πειδή γνωρίζει τα αποτελέσματα της κατάχρησης των οινοπνευματωδών ποτών  διαφωτίζει τους ανθρώπους για τις δυσμενείς για την υγεία επιπτώσεις του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος

  O καθηγητής Νίκος Σιμάσκος συμμετέχει με τα ακόλουθα άρθρα στην ιστοσελίδα; gkelanto.gr


  Η σχέση του κόκκινου κρασιού, της σωματικής άσκησης και της βιταμίνης Ε με τη νόσο του Alzheimer ©

  Κατανάλωση οινοπνευματωδών και ερωτική ζωή

  Πάει το ψάρι με το κόκκινο κρασί;©