Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Σιμάσκου Μαρία

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Αθήνα

  Η Μαρία Σιμάσκου είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ΩΡΛ Ογκολογία, Ακοολογία, Ρινολογία, Διαταραχές της φωνής, Ιατρική Διατροφολογία, διαταραχές της όσφρησης, της γεύσης και κατάποσης.

  Η Μαρία Σιμάσκου είναι ερευνήτρια των προβλημάτων της όσφρησης και της γεύσης και πιστοποιήτρια της οσφρητικής και γευστικής ικανότητας. Η ίδια είναι γευσιγνώστρια και κριτής ποιοτικών κρασιών. Η Εκπαίδευσή της στην Ιταλία της έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθεί και με την Ιταλική οινογνωσία.

  Είναι υπέρμαχος της κατανάλωσης βιολογικών κρασιών, διότι έχουν πλουσιότερα αρώματα και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πολυφαινολών, που δρουν προστατευτικά στην υγεία, εφόσον κανείς  καταναλώνει μικρές ποσότητες βιολογικού κόκκινου κρασιού καθημερινά. Συστήνει την αποφυγή της κατάχρησης των οινπνευματωδών και συμμετέχει ενεργά με τις γνώσεις και τις επιστημονικές της δραστηριότητες στην προστασία του κοινού από τον αλκοολισμό.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος

  H Mαρία Σιμάσκου συμμετέχει με τα ακόλουθα άρθρα στην ιστοσελίδα gkelanto.gr


  Πάει το ψάρι με το κόκκινο κρασί;©