Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Σιοκολα Κωνσταντια

  Personal assistant Senior Executive Secretary Office manger, Χειρίστρια συσκευής χορήγησης υπερβαρικού οξυγόνου (Hyperbaric Chamber Operator), Operator of Hyperbaric Chamber in Tunneling

  Η Σιοκόλα Κωνσταντία, είναι προσωπική βοηθός διευθυντή του γραφείου εργασίας [Personal assistant Senior Executive Secretary office manger] του Κέντρου Υπερβαρικής Ιατρικής (Κλαζομενών 5, Ταύρος, Αθήνα),  εξειδικευμένη χειρίστρια συσκευής χορήγησης υπερβαρικού οξυγόνου και εξειδικευμένη χειρίστρια συσκευής υπερβαρικού οξυγόνου, κατά τη διάνοιξη υπογείων εδαφικών σηράγγων.

  Είναι απόγονος του ενδόξου γένους του μπουρλοτιέρη της ναυμαχίας της Ναυπάκτου [1571], Καψάλη [Battle of Lepanto, 1571 p.D]

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον της την οινογνωσία, συνεχίζοντας την οικογενειακή της παράδοση, καθώς ο παππούς της, δεινός αμπελουργός, στον Κάτω Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας, τη μύησε στην τέχνη της οικιακής οινοποιίας και οινογνωσίας.

  Γνωρίζει καλά τους οίνους της ορεινής Ναυπακτίας και είναι πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο για την αποτελεσματική της όσφρηση και γεύση.
  Ένεκα τούτου είναι εξαιρετική οινογνώστρια και οινοκριτής.

  Γνωρίζει τα ευεργετικά αποτελέσματα των πολυφαινολών των σπόρων και των φλουδών του βιολογικού κόκκινου σταφυλιού και θεωρεί ότι το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο, Νεμέας είναι ένα από τα πλουσιότερα κόκκινα σταφύλια σε πολυφαινόλες,  και ανθοκυανίες, πράγμα που το καθιστά μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών.

  Γνωρίζει τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και μακροημέρευση της μικρής κατανάλωσης του βιολογικού κόκκινου κρασιού  (δύο ποτήρια του κρασιού ημερησίως οι άνδρες και ένα ποτήρι του κρασιού οι γυναίκες) και τις ολέθριες συνέπειες για την υγεία από την υπερβολική χρήση και κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών. Επειδή  μελετά  τις φυσικές θεραπευτικές ουσίες έχει αξιολογήσει τον φυσικό, λιαστό γλυκύ κόκκινο οίνο Γκελάντο και τον έχει κατατάξει στους ενεργειακούς οίνους [Medical Tonic Wine]. 

  Συμμετέχει στον αντιαλκοολικό αγώνα, στον τόπο εργασίας της και στις κοινωνικές συναναστροφές της και ενημερώνει τους ανηλίκους για τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος, MD, ORL, DDS, PhD