Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  Γαστρονόμος, Γευσιγνώστρια, Οινογνώστρια, Εξειδικευμένη στη Μεσογιακή Δίαιτα, Ελευθερίου Βενιζέλου 43, Λουτράκι, 20300, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΤΗΛ. 2744300486.

  Η Αγγελική Σπαθοπούλου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου-σύγχρονου μαγειρείου- ΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- στο Λουτράκι-σπούδασε διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Αγγλία και πήρε  μεταπτυχιακό δίπλωμα στο e-tourism  στο Surrey  της Αγγλίας.

  Στο εστιατόριο ΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ  της Αγγελικής μπορεί να γευτεί κανείς εδέσματα αυστηρών σύγχρονων γαστρονομικών προδιαγραφών και με εφαρμογή κλασικών και προτότυπων συνταγών ,  που συνάδουν με την υγιεινή Μεσογειακή Δίαιτα.

  Η Αγγελική Σπαθοπούλου είναι πιστοποιημένη  από ωτορινολαρυγγολόγο για την εξαιρετική επάρκεια της όσφρησης και της γεύσης της. Αυτές οι φυσικές ιδιότητές της, της επέτρεψαν να αναδείξει το μαγειρικό ταλέντο της  και να εξελιχτεί σε εξαιρετική γευσιγνώστρια και οινοκρίτρια.

  Η δεξιοτεχνία της Αγγελικής, στη  μαγειρική, την κατέστησε μια από τις πρωταγωνίστριες της Ελληνικής γαστρονομίας στο Λουτράκι.

  Η Αγγελική έχει επιδοθεί στη δημιουργία εδεσμάτων παντός γούστου  και εκτέλεση συνταγών, που ικανοποιούν  τα παιδιά, τους ενήλικους και τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

  Η γαστρονομία, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών της Αγγελικής αναγκαστικά την έφερε σε γνωριμία με τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς οίνους.

  Η εξαιρετική όσφρηση και γεύση της Αγγελικής συνέβαλαν να γίνει μια ενθουσιώδης οινογνώστρια και δίκαιη οινοκρίτρια.

  Θεωρεί ότι ο ιατρικός, βιολογικός ερυθρός οίνος Γκέλικος Αγιωργίτικο είναι ένας από τους γευστικότερους και υγιεινότερους οίνους, όταν καταναλίσκεται σε μικρές ποσότητες.

  Άλλωστε η Αγγελική υποστηρίζει τη χρησιμοποίηση βιολογικών  αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στη γαστρονομία, με στόχο την υγιεινότερη διατροφή των πελατών της, αλλά και την προστασία του υπεδάφους και του περιβάλλοντος.

  Με αυτό το πιστεύω και αυτή την γαστρονομική κατάρτιση και γνώση η Αγγελική κατάφερε να εμπλουτίσει το τουριστικό Λουτράκι με ένα εστιατόριο ευγενικής φινέτσας και προσωπικότητας, στο οποίο μπορεί να βρει κανείς και να φάει εδέσματα και ειδικής διατροφής, π.χ. για αθλητές, άτομα, που επιθυμούν να αδυνατίσουν, διαβητικούς, υπερτασικούς, κλπ.

  Η διατροφολογική κατάρτιση της Αγγελικής την κάνει να υποστηρίζει τη μικρή έως μέτρια κατανάλωση βιολογικού κόκκινου οίνου, καθώς αυτή είναι ευεργετική για τη διατήρηση της υγείας.
  Γνωρίζοντας επίσης η Αγγελική τους κινδύνους από την κατάχρηση και αλόγιστη χρήση οινοπνευματωδών ποτών είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής