Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  Ιατρος, Ωτορινολαρυγγολογος, Δημοκρατίας 3 Ρέθυμνο 74100, 28310 50193 / κιν. 698 74 64 599, .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Ο Αντώνης Σπυριδάκης, Ωτορινολαρυγγολόγος, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου, που έχει εκπαιδευτεί στο Βενιζέλειο Γεν. Νοσοκομείο Ηρακλείου, Κρήτης, ζεί και εργάζεται στο Ρέθυμνο.

  Είναι  ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και φωνητικών τεχνών. Ο Αντώνης Σπυριδάκης  είναι συνάδελφος που έχει επιδείξει ιδιαίτερα ιατρικά ενδιαφέροντα εκτός από την κλασσική χειρουργική ωτορινολαρυγγολογία ενηλίκων και παίδων. 

  Στα ενδιαφέροντά του αυτά περιλαμβάνεται η ακοολογία, οι διαταραχές της φωνής και του λόγου, οι διαταραχές της ισορροπίας, η διάγνωση της αλλεργικής ρινίτιδας και των λοιπών ΩΡΛ αλλεργικών παθήσεων με δερματικές δοκιμασίες και η θεραπεία αυτών των παθήσεων με απευαισθητοποίηση.

  Βαθύς γνώστης της κλινικής  βιοχημείας, φαρμακολογίας και ιατρικής διατροφολογίας ο Αντώνης Σπυριδάκης  έχει ασχοληθεί και με τις  διαταραχές της όσφρησης και της γεύσης. Αυτό το ενδιαφέρον του τον έχει αναδείξει έμπειρο πιστοποιητή όσφρησης και γεύσης για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να  ελέγξει την επάρκεια αυτών των αισθήσεών του ή να χρησιμοποιήσει επαγγελματικά την όσφρηση και γεύση του.

  Οι εμπειρίες και γνώσεις που συναπεκόμισε ασχολούμενος με την όσφρηση και τη γεύση τον βοήθησαν να εξελιχτεί ο ίδιος σε έναν εξαιρετικά καλό οινογνώστη και γευσιγνώστη.

  Ο Αντώνης Σπυριδάκης γόνος Αγροτικής οικογενείας του Τυμπακίου Κρήτης έζησε την εφηβεία του στους αμπελώνες της περιοχής του και έχει σοβαρότατη γνώση του τι σημαίνει αμπέλι, κρασί και τα προϊόντα του.
  Το ενδιαφέρον του για την περιβαλλοντική Ιατρική τον οδήγησε στη μελέτη της αλλεργιογόνου χλωρίδας της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού Ρεθύμνης και τους τρόπους  προστασίας των φυτών και των δένδρων από τις τοξικές για τον άνθρωπο καλλιέργειες με τη χρήση ζιζανιοκτόνων, παρασιτοκτόνων και λοιπών δηλητηριωδών φυτοφαρμάκων.

  Η αγάπη του για την ιατρική διατροφολογία και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων, οδήγησαν τον Αντώνη Σπυριδάκη να μελετήσει τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης βιολογικών αγροτοκτηοντροφικών προϊόντων, όπως το βιολογικό κόκκινο κρασί.

  Έχει πειστεί, διαβάζοντας τις διεθνείς επιστημονικές μελέτες,  ότι το κόκκινο κρασί, όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες, εξαιτίας των πολυφαινολών και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, ασκεί ευεργετικές δράσεις στην ανθρώπινη υγεία.

  Έχοντας αυτές τις γνώσεις,  έχει γίνει σοβαρός και δίκαιος  οινοκριτής και γευσιγνώστης και γνωρίζει ποιά Ελληνικά κόκκινα κρασιά έχουν ιατρική σημασία, εξαιτίας της πληθώρας των πολυφαινολών τους.

  Ο Αντώνης Σπυριδάκης επειδή γνωρίζει πολλά που αφορούν τα κρασιά συστήνει την κατανάλωση μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου κρασιού για λόγους διατήρησης της υγείας, μόνον σε άτομα που μπορούν να το καταναλώσουν, χωρίς παρενέργειες.

  Άλλωστε ανήκει στους γιατρούς που είναι σφοδροί πολέμιοι του αλκοολισμού και γνωρίζει τις μεθόδους αποτοξίνωσης από τον αλκοολισμό.

  Απαγορεύει στους ανηλίκους την κατανάλωση οινοπνευματωδών και στις περιπτώσεις ενηλίκων που έχουν λόγους να προσλάβουν τις πολύτιμες πολυφαινόλες του κόκκινου κρασιού, αλλά αντενδείκνυται η χρήση οινοπνεύματος,  τους πληροφορεί, πως συμπληρωματικά θα τις προσλάβουν, αποφεύγοντας έτσι τελείως το οινόπνευμα.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

  Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΕΣΒΕΡΑΤΡΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ©