Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΣΤΑΜΠΟΓΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

  Βαθύφωνος, Αθήνα, Παρίσι, Νέα Υόρκη

  Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης είναι ένας από τους γνωστότερους διεθνώς Έλληνας βαθύφωνος.
  Θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πλέον ταλαντούχους βαθύφωνος στον κόσμο, όχι μόνο για τις φωνητικές και ερμηνευτικές ικανότητές του, αλλά και για την εξαιρετική μουσική του παιδία και συνεχιζόμενη εκπαίδευση.

  Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης έχει έμφυτη συναισθηματική και κοινωνική ευφυΐα, πράγμα που του επιτρέπει να δημιουργεί φίλους σε όλο τον κόσμο. Είναι αγαπητός μεταξύ των φίλων του για το χιούμορ και τη γενναιόδωρη παροχή ευγενικών συναισθημάτων.

  Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης θεωρείται από τους συναδέλφους του, ως ένας από τους πλέον εκπαιδευμένους μουσικά τραγουδιστές της Ελλάδος. Μιλάει απταίστως Ιταλικά και Αγγλικά, ενώ διαχειρίζεται με εξαιρετική αποτελεσματικότητα τη Γαλλική, Ρωσική και Γερμανική Γλώσσα.
  Στο παρελθόν με την υποτροφία Μαρία Κάλλας συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στην Guildhall School of Music του Λονδίνου, τις οποίες συνέχισε  στην Accademia Rossiniana.

  Έχει κάνει πολλές καλλιτεχνικές εμφανίσεις στην Ιταλία και Γερμανία, με ιδιαίτερη επιτυχία με ρεπερτόριο ρόλων σε έργα Belcanto, Rossini, Mozart.

  Έχει πραγματοποιήσει, επιστρέφοντας πολλές φορές στην Αθήνα, εμφανίσεις σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,  του Μεγάρου Μουσικής και του Ηρωδείου. 

  Πρόσφατα πρόσθεσε στο ρεπερτόριό του ρόλους έργων του Verdi και Verismo , συμπεριλαμβανομένου του Filippo II DON CARLOS στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καιTimur TURANDOT στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

  Έχει εμφανιστεί και ερμηνεύσει  Don Basilio IL Barbière DI SIVIGLIA , Bartolo LE FIGARO NOZZE DI και Ferrando Ιl Trovatore  στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και έκανε το ντεμπούτο του στο Covent Garden ως Ramfis AIDA , επιστρέφοντας ως Count Rodolfo LA SONNAMBULA.

  Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών [Ε.Ε.Φ.Φ.Τ.]  με έδρα στην Κόρινθο.

  Έχει συμμετάσχει σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προστασίας της φωνής των επαγγελματιών χρηστών φωνής, που έχουν γίνει υπό την αιγίδα της Ε.Ε.Φ.Φ.Τ.

  Ο Χριστόφορος Σταμπόγλης διαθέτει βαθιές γνώσεις διατροφολογίας και είναι υπέρμαχος της Μεσογειακής δίαιτας. Εκ φύσεως είναι ανθρωπόφιλος και φιλάνθρωπος και το εκφράζει αυτό με τη διάδοση γνώσεων και πληροφοριών προστασίας του περιβάλλοντος.

  Έχει πεισθεί για την ανάγκη κατανάλωσης βιολογικών τροφίμων, αφού τα προϊόντα της συμβατικής γεωργίας είναι πλημμυρισμένα από τοξικά φυτοφάρμακα.

  Έχει αναγνωρίσει επίσης τη χρησιμότητα για την υγεία της συχνής μικρής κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού και είναι εχθρός της κατάχρησης οινοπνευματωδών, όχι μόνον από τους τραγουδιστές, αλλά και από οποιονδήποτε.

  Εξαιτίας του κοσμοπολίτικου βίου που διάγει, λόγω των διεθνών καλλιτεχνικών υποχρεώσεών του, έχει δημιουργήσει μεγάλη συλλογή σπανίων κρασιών.

  Έχοντας πιστοποιημένη επάρκεια όσφρησης και γεύσης από ωτορινολαρυγγολόγο, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης είναι διαπρεπής γευσιγνώστης , οινογνώστης και δίκαιος οινοκριτής.

  Έχει κατατάξει το βιολογικό κόκκινο Γκέλικος Αγιωργίτικο κρασί στα καλύτερα, αλλά και υγιεινότερα κρασιά της Ευρώπης.
  Συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμηση του αλκοολισμού και του AIDS

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης.
  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος