Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Φακιολας Στeφανος

  Σύμβουλος και Εκπαιδευτής Υπηρεσιών Καφετέριας [Caffeteria Service Consultant and Tutor], Κόρινθος

  Ο Φακιολας Στέφανος είναι γέννημα θρέμμα Κορίνθιος. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και εξειδικεύτηκε στη διαχείριση και οργάνωση υπηρεσιών καφετέριας. Από την εφηβική του ηλικία έδειξε  ενδιαφέρον για την αμπελοκαλλιέργεια, τις τεχνικές παραγωγής κρασιού και εξελίχτηκε σε δοκιμαστή  και εμπειρογνώμονα κρασιών. Μελέτησε και συνεχίζει να ερευνά τη συμβολή της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων στη διατήρηση της υγείας και μέσα σε αυτά περιέλαβε τον βιολογικό καφέ, τη βιολογική σοκολάτα και τα βιολογικά κρασιά.

  Αυτό το ενδιαφέρον του τον οδήγησε να γίνει ένας άριστος και δίκαιος οινοκριτής  και γευσιγνώστης, αλλά και αξιολογητής καφέδων. 
  Ο Στέφανος Φακιολάς ανέπτυξε περισσότερο αυτή την ικανότητα,  όταν πιστοποιήθηκε ωτορινολαρυγγολογικά ότι διαθέτει  εξαιρετική όσφρηση και γεύση.
  Μέσα στα πλαίσια των εργασιακών  του  καθηκόντων  γνώρισε  πολύ καλά τους Κορινθιακούς οίνους και έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα,  τόσο το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο Νεμέας ‘‘ Γκέλικος’’, όσο και το βιολογικό Ιατρικό οίνο ΄΄Γκελάντο΄΄.

  Οι οινικές γνώσεις του Στέφανου Φακιολά  συνέβαλαν στο να συστήνει τη λογική, μικρή κατανάλωση μόνον βιολογικού κόκκινου κρασιού, προκειμένου να εξασφαλίσει κανείς, τις ευεργετικές δράσεις του,  στην υγεία, εφόσον βεβαίως δεν έχει οποιαδήποτε ιατρική αντένδειξη και είναι ενήλικος.

  Το ευπροσίγορο του χαρακτήρα του Στέφανου Φακιολά τον έχει καταστήσει δημοφιλή τόσο μεταξύ των επιχειρηματιών καφετέριας, όσο και μεταξύ των οινοπαραγωγών στο νομό Κορινθίας και με τις γνώσεις και εμπειρίες του έχει εκπαιδεύσει πολλόυς νέους και νέες, που  παρέχουν υπηρεσίες σε καφετέρια στο πως να εργάζονται εποικοδομητικά και πως να συμπεριφέρονται στους πελάτες τους, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλοτάτης ποιότητας.
  Ο Στέφανος Φακιολάς διδάσκει την αποχή των εφήβων και των  νέων από τη χρήση των οινοπνευματωδών ποτών και συμμετέχει ενεργά στον αντιαλκοολικό αγώνα στην Κορινθία.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών