Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Τριανταφύλλου Ιωάννης, Σαντορίνη

  Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Ψύξης Θέρμανσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην οινογνωσία και γευσιγνωσία

  Ο Γιάννης Τριανταφύλλου, είναι ειδικός τεχνικός σε θέματα ψύξης-θέρμανσης και  επιχειρηματίας στη Σαντορίνη, κατάγεται από τη Ρούμελη, από τη μεγάλη οικογένεια του περίφημου και ανίκητου στρατηγού του 1821, Ιωάννη Μακρυγιάννη, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ιωάννης Τριανταφύλλου.

  Ο Γιάννης Τριανταφύλλου ζει από νεαρής ηλικίας στη Σαντορίνη με την πολυμελή οικογένειά του, λατρεύει τα παιδιά και τα εγκόνια του και είναι πολύ δημοφιλές πρόσωπο στο νησί για την ευγένεια, την προθυμία να εξυπηρετεί τους αδυνάτους, την αυθόρμητη εγκαρδιότητά του και για τις οινικές γνώσεις του.


  Είναι πιστοποιημένος από ωτορινολαρυγγολόγο για την οσφρητική και τη γευστική του επάρκεια και είναι αποτελεσματικός γευσιγνώστης και κριτής ποιοτικών οίνων, όχι μόνον της Σαντορίνης, της οποίας εκτιμά βαθύτατα τα κρασιά, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος έχοντας σε υψηλή εκτίμηση το βιολογικό κόκκινο Γκέλικος Αγιωργίτικο.


  Ο Γιάννης Τριανταφύλλου διδάσκει τους νέους ότι μόνον η μικρή συχνή χρήση κόκκινου κρασιού είναι ωφέλιμη για την υγεία και τονίζει το γεγονός ότι η κατάχρηση οποιουδήποτε οινοπνευματώδους ποτού οδηγεί στον αλκοολισμό με τις καταστροφικές για το άτομο συνέπειες..

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Αν εξαπλωθεί η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα εξαφανιστεί η πείνα από τον πλανήτη μας