Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Τσετσωνης Τακης, Κορινθος

  Οινοκριτής, Γευσιγνώστης, Οινικός εμπειρογνώμων

  O Tάκης Τσετσώνης διετέλεσε ιδιοκτήτης και διευθυντής  ενός εκ των καλύτερα οργανωμένων στην Πελοπόννησο κέντρων  βιβλίου και γραφικής ύλης. Εξαιτίας της εργασίας του μυήθηκε στην τεχνοκριτική και στη γνώση των υλικών ζωγραφικής και γραφικώνν τεχνών και είναι αυθεντία σ’αυτά τα θέματα
  .
  Θεωρείται από τους Κορινθίους ως ένα άτομο με εξαιρετικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και κοινωνική μόρφωση.

  Είναι μια προσωπικότητα υψηλής κοινωνικής ευφυΐας, πράγμα που συνέβαλε στο να είναι δημοφιλέστατος μεταξύ των Κορινθίων κάθε ηλικίας, φύλου και μόρφωσης.

  Διαθέτει εκπληκτική μνήμη και θυμάται εκατοντάδες ανέκδοτα. Εξάλλου είναι και πηγαίος δημιουργός ανεκδότων
  Ο Τάκης Τσετσώνης διαθέτει συναρπαστικό χιούμορ, πράγμα που έχει συμβάλει στην επιτυχία της καριέρας του και να έχει φίλους, όχι μόνο στην Κορινθία , αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

  Είναι πιστοποιημένος από ωτορινολαρυγγολόγο για την εξαιρετική γεύση και όσφρησή του. Αυτό συνέβαλε στο να εξελιχθεί ο Τάκης σε δίκαιο και αποτελεσματικό οινογνώστη και γευσιγνώστη.

  Είναι οινοκριτής και εμπεογνώμονας όχι μόνον των Ελληνικών κρασιών, όπως ο βιολογικός κόκκινος οίνος Γκέλικος Αγιωργίτικο Νεμέας, αλλά και των κρασιών της Αυστραλίας, αφού έζησε και διέπρεψε εκεί, ως επιχειρηματίας για πολλά χρόνια. Εκεί μυήθηκε στην αξία της βιολογικής αμπελουργίας και γενικότερα της βιολογικής γεωργίας. Ο Τάκης είναι ο ίδιος ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός.

  Γνωρίζει την αξία για την υγεία και μακροημέρευση της κατανάλωσης συχνών, μικρών ποσοτήτων βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιoύ Νεμέας, όπως το Γκέλικος, το οποίο θεωρεί ως ένα από τα κρατερότερα και γλυκόπιοτα κόκκινα κρασιά παγκοσμίως.

  Είναι γνώστης επίσης και των κινδύνων για την υγεία από την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών, που μπορεί να οδηγήσουν στον αλκοολισμό. Γιαυτό και είναι ένθερμος υπερασπιστής του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος

  Ο Τάκης Τσετσώνης συμμετέχει στην ιστοσελίδα gkelanto.gr με τις ακόλουθες ανακοινώσεις


  Αν εξαπλωθεί η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα εξαφανιστεί η πείνα από τον πλανήτη μας

  Μετάγγιση κρασιού©