Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Τσιλιγκαριδης Ιασων

  Ιατρός, Χειρουργός, Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

  Ο Ιάσων Τσιλιγκαρίδης γεννήθηκε στη Μόσχα της Ρωσίας, από Έλληνες γονείς, όπου τελείωσε και την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Χαρακτηρίζεται για την  πίστη του στον Ελληνισμό και τις αξίες του Ελληνικού πολιτισμου, τις οποίες του μετάγγισαν οι γονείς του. Είναι ένα από τα πιο Ελληνόψυχα άτομα που έχω γνωρίσει, αφού μπόρεσε να διατηρήσει την Ελληνική γλώσσα, Ελληνικά ήθη και έθιμα και την επιβιωτική σκέψη και ικανότητητα του Ομηρικού Οδησσέα.

  Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική  στην Ελλάδα και υπηρετεί ως χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο της Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Με απόφαση της διοίκησης του Γ. Ν. Μεσσηνίας υπηρετεί στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου, ως ειδικευόμενος σε παράταση.

  Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη νευροφυσιολογία, βιοχημεία και την έρευνα των διαταραχών της όσφρησης και της γεύσης. Έχει μελετήσει  τις επιπλοκές στον οργανισμό, που δημιουργούνται από την  κατάχρηση των οινοπνευματωδών ποτών και έχει αναγνωρίσει τα ευεργετικά αποτελέσματα του κόκκινου κρασιού στην υγεία, όταν καταναλίσκεται σε μικρές και λογικές ποσότητες.

  Ως ιατρός γνωρίζει τις συνέπειες του αλκοολισμού στον οργανισμό και πάντοτε καθοδηγεί, όσους εισάγονται στο νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένοι , ένεκα μέθης, πως θα απεξαρτηθούν από τον αλκοολισμό.

  Ο Ιασων Τσιλιγγκαρίδης έχει ευρύτατες ιατρικές γνώσεις και δεν έχει περιοριστεί μόνο στις γνώσεις που απαιτούνται για να είναι αποτελεσματικός χειρουργός.

  Οι γνώσεις του γύρω από την Ιατρική Διατροφολογία, Βιοχημεία, Φαρμακολογία και η Ωτορινολαρυγγολογική του πιστοποίηση, επάρκειας όσφρησης και γεύσης, που έκανε στην ΩΡΛ Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, τον βοήθησαν να εξελιχτεί σε έναν αποτελεσματικό γευσιγνώστη και οινοκριτή των Ελληνικών κρασιών.
  .
  Έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι οίνοι της Μεσσηνίας είναι απαράμιλλων γευστικών και ποιοτικών επιδόσεων και έχει κατατάξει το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο Νεμέας Γκέλικος, ως ένα από τα υγιεινότερα κόκκινα κρασιά που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα, λόγω της πληθώρας των πολυφαινολών του και των ευεργετικών δράσεών του στην υγεία, όταν καταναλίσκεται σε μικρές ποσότητες και συχνά.

  Στους ανθρώπους που του ζητούν τη γνώμη του για τα κρασιά, τους εξηγεί τη σημασία που παίζουν οι πολυφαινόλες (ρεσβερατρόλη, κερσετίνη, κλπ) στη διατήρηση της υγείας, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής, καρδιοπροστατευτικής και αντικαρκινικής δράσης τους.

  Γι΄αυτό, σε όσους αντενδείκνυται η λήψη κόκκινου κρασιού, τους διαφωτίζει ότι μπορούν να πάρουν τις άφθονες πολυφαινόλες του κόκκινου σταφυλιού χρησιμοποιώντας την ξηρή σκόνη των σπόρων και των φλουδών του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου σταφυλιού Νεμέας, Βινογκελιν, χωρίς να βάλουν σταγόνα οινοπνεύματος στο στόμα τους.
  Ο Ιάσων Τσιλιγκαρίδης, μέσω της καθημερινής εργασίας του διδάσκει τις συνέπειες της κατάχρησης των οινπνευματωδών ποτών και συμμετέχει ενεργά στον αντιαλκοολικό αγώνα στο νομό Μεσσηνίας.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach