Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Τζαμτζής Σπυρίδων

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Άμφισσα, Φωκίδας

  Ο Σπύρος Τζαμτζής είναι Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος στην Άμφισσα της Φωκίδας. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ΩΡΛ Αλλεργία, Ακοολογια, Φωνιατρική, ΩΡΛ Ογκολογία, παιδοωτορινολαρυγγολογία, διαταραχές της όσφρησης της γεύσης και της κατάποσης. 

  Εκπαιδεύτηκε και ειδικεύτηκε στην ωτορινολαρυγγολογία στην Τεργέστη της Ιταλίας. Όσα χρόνια εργάστηκε στην Ιταλία του δόθηκε η δυνατότητα να μυηθεί στην Ιταλική οινογνωσία, πράγμα που το συνέχισε και μετά την εγκατάσταση του ιατρείου του στην Άμφισσα. Στο ιατρείο του στην Άμφισσα έχει εγκαταστήσει μονάδα έρευνας και θεραπείας των προβλημάτων της όσφρησης και της γεύσης, πράγμα που τον καθιστά εμπειρογνώμονα και πιστοποιητή γευσιγνωσίας. 

  Ο Σπύρος Τζαμτζής γνωρίζοντας τις ευεργετικές δράσεις του κόκκινου κρασιού στην υγεία υποστηρίζει την άποψη ότι είναι χρήσιμη για την υγεία η καθημερινή κατανάλωση μικρής έως μέτριας ποσότητας βιολογικού κόκκινου κρασιού, όπως ο Γκέλικος, εφόσον βεβαίως δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις. Γνωρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της κατάχρησης οινοπνευματωδών, ο κ. Τζαμτζής έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους αντιμετώπισης του αλκοολισμού. 

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Η σχέση του κόκκινου κρασιού, της σωματικής άσκησης και της βιταμίνης Ε με τη νόσο του Alzheimer ©