Είστε εδώ

Λεξάριθμος του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Γκέλικος

Αργυροπουλος Ελευθεριος
Μαθηματικός, Ερευνητής της επιστήμης των Μαθηματικών, Καλαμάτα

Από το Μαθηματικό και ερευνητή της Μαθηματικής Επιστήμης Ελευθέριο Αργυρόπουλο.

O όρος λεξάριθμος σημαίνει το άθροισμα των φυσικών αριθμών μιας λέξεως, η οποία γράφεται με Ελληνικούς χαρακτήρες, όταν αυτοί έχουν μετατραπεί εις αντιστοίχους αριθμούς, συμφώνως προς το πυθαγόρειον αλφαριθμητικόν σύστημα.

Έτσι ο αριθμός της λέξεως λεξάριθμος είναι ο αριθμός 525, διότι έχουμε:

ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = 30 + 5 + 60 + 1 + 100 + 10 + 9 + 40  + 70  + 200 = 525

Το 525  αποτελείται από τους μονοψήφιους αριθμούς 2 και 5, οι οποίοι συνδυαζόμενοι, παράγουν τους διψηφίους φυσικούς αριθμούς 52 και 25, όμως, οι αριθμοί αυτοί συμβολίζουν το ορθόν και το ανάστροφον ωμέγα (Ω).

[από το βιβλίο του Μαθηματικού Ελευθερίου Αργυροπούλου: Ο Κώδιξ των Πυθαγορείων, σελ 5. Β΄ έκδοση. Αθήναι Σεπτέμβριος 2010]

 

Βάσει των ανωτέρω ο λεξάριθμος της λέξης

ΓΚΕΛΙΚΟΣ = 358
Ο ΓΚΕΛΙΚΟΣ = 428


                52       25

Σύμφωνα με τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο η προσθήκη του γράμματος α  μετά από μία λέξη  ή φράση  δηλώνει τη δράση της σημασίας της λέξεως.
Παραδείγματος χάριν :

ιός + α = ασθένεια = 281 .

Το α που προστέθηκε μετά τη λέξη ιός σημαίνει τη δράση ενός ιού, που δημιουργεί την ασθένεια.

Στη λέξη Γκέλικος με την προσθήκη του γράμματος α που δηλώνει τη δράση του συγκεκριμένου οίνου καταλήγουμε στον αριθμό 429, ο οποίος είναι το λεξάριθμο άθροισμα  της φράσεως

η ίασις = 429

Συμπερασματικά Ο ΓΚΕΛΙΚΟΣ = 428 + α = 429     και  η ιασις = 429 έχουν το ίδιο λεξαριθμικό άθροισμα 429

Σύμφωνα με τους κανόνες της λεξαριθμικής θεωρίας η επίδρασις του οίνου Γκέλικος μπορεί να είναι ιαματική σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ανωτέρω λεξαριθμικά συμπεράσματα εξήχθησαν αφού είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο ο οίνος ΓΚΕΛΙΚΟΣ

Ο Ελευθεριος Αργυρόπουλος ενημερώθηκε για την ύπαρξη του ΓΚΕΛΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ, του οποίου συνέταξε το λεξάριθμο, την  31 Ιανουαρίου 2014.

Ο βιολογικός ερυθρός οίνος ΓΚΕΛΙΚΟΣ  παρακευάζεται από το 2012 από βιολογικό Αγιωρίτικο σταφύλι, στον βιολογικής καλλιέργειας οικογενειακό αμπελώνα του γιατρού, ωτορινολαριγγολόγου και πιστοποιητή γευσιγνωσίας Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη στη ΝΕΜΕΑ Κορινθίας.

Βιβλιογραφία