Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΛΕΚΚΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

  Φαρμακοποιός, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συμπληρωματική φαρμακολογία, Κόρινθος

  Ο Αργύρης Λέκκας είναι φαρμακοποιός της νεότερης γενιάς που κατοικεί στην Κόρινθο. Διευθύνει μαζί με τον Πέτρο Λέκκα (πατέρα του) το φαρμακείο τους, το οποίο είναι ταυτόχρονα πηγή εύρεσης κάθε συμπληρώματος διατροφής, παραφαρμάκων και ιατροτχνηκών βοηθημάτων.

  Λόγω της επιστημονικής ανησυχίας του εκτός από την κλασσική φαρμακολογία έχει ερευνήσει την φαρμακογνωσία και γνωρίζει τις θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τις παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων.

  Έχει πιστοποιηθεί από ωτορινολαρυγγολόγο για την εξαιρετική επάρκεια της όσφρησης και της γεύσης του. Αυτό τον βοήθησε να ασχοληθεί και με την οινογνωσία και να καταστεί ένας αξιόπιστος οινοκριτής και γευσιγνώστης.

  Γνωρίζει όλα τα ποιοτικά κρασιά της Κορινθίας και ιδιαίτερα του βιολογικού κόκκινου κρασιού Γκέλικος Αγιωργίτικου, του βιολογικού γλυκού κόκκινου κρασιού Αγιωργίτικου ΝΑΜΑ και του βιολογικού κόκκινου λιαστού ιατρικού οίνου Αγιωργίτικου Γκελάντο.

  Συστήνει στους πελάτες του τη μικρή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού και είναι επίσης γνώστης των μεθόδων αντιμετώπισης του αλκοολισμού.

  Έχει αναγνωρίσει την αξία της βιολογικής γεωργίας και ασπάζεται τη γνώση ότι η συμβατική γεωργία πρέπει να αντικατασταθεί με τη βιολογική για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, της προστασίας των αγροτικών πληθυσμών, αλλά και των καταναλωτών.

  Δρ Δημήτριος Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος

  Άρθρα που συμμετέχει ο Αργύρης Λέκκας:

  Σε τι διαφέρουν τα Ελληνικά βιολογικά κόκκινα κρασιά από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά;©