Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

  Γενικός Ιατρός Κέρκυρα, Τηλ. 6945600561, mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Ο Σπύρος Μαζαράκης είναι Γενικός Ιατρός,  γέννημα θρέμμα Κερκυραίος, που ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα. Από την παιδική του ηλικία έζησε την αγροτική ζωής της Κερκύρας, μέσα από τις αγροτικές δραστηριότητες της οικογενείας του που τον μύησαν στην ποιοτική αξιολόγηση του ελαιολάδου και του οίνου.

  Σπούδασε Ιατρική στο Μιλάνο  της Ιταλίας. Εκεί του δόθηκε η δυνατότητα κατανόησης των αγροτοβιομηχανικών επιδόσεων της Ιταλικής οικονομίας και των επιπτώσεών τους στην ανθρώπινη υγεία και ποιότητα ζωής.
  Μέσα στα πλαίσια των ερευνών Ιατρικής Διατροφολογίας που έκανε, κατανόησε τη σημασία της βιολογικής παραγωγής και λαδιού και κρασιού στην Ιταλία και γιαυτό είναι ένθερμος υποστηρικτής της κατανάλωσης βιολογικών αγροτοκτηνοτροφικών προιόντων.

  Η δυνατότητά του να εκπαιδευτεί στη Γενική Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνέβαλε στο να ασχοληθεί  εκτενέστερα με την Ιατρική Διατροφολογία, την Περιβαλλοντική Ιατρική, τη Συμπληρωματική Ιατρική και την αξιολόγηση των εναλλακτικών θεραπειών στην Ιατρική.

  Ως Γενικός Ιατρός  έχει μελετήσει τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία η μικρή, συχνή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού στην υγεία. Τις γνώσεις του αυτές μαζί με άλλες τις εφαρμόζει στους ασθενείς του διαδίδοντας πληροφορίες προληπτικής Ιατρικής.

  Η βαθειά γνώση βιοχημείας και κλινικής φαρμακολογίας που διαθέτει ο Σπύρος Μαζαράκης τον βοήθησαν στη μελέτη των θεραπευτικών δυνατοτήτων των φυσικών ουσιών όπως οι ποιλυφαινόλες του κόκκινου κρασιού στην ανθρώπινη υγεία

  Ο ίδιος είναι γνώστης,  σε βάθος των Ιταλικών και Ελληνικών κρασιών και των ευεργετικών στην υγεία ιδιοτήτων τους. Προκειμένου να είναι δίκαιος οινοκριτής  και γευσιγνώστης έχει πιστοποιηθεί από ωτορινολαρυγγολόγο για την εξαιρετική του όσφρηση και γεύση.

  Μέσα στα πλαίσια της ιατρικής οινογνωσίας ο Σπύρος Μαζαράκης διαπίστωσε ότι το βιολογικό κόκκινο Αγιωργίτικο Νεμέας Γκελικος Αγιωργίτικο είναι ένα από τα πλουσιότερα κρασιά στον κόσμο σε πολυφαινόλες (ρεσβερατρόλη, κερσετίνη, κλπ).

  Επειδή είναι ένθερμος υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κέρκυρα συστήνει τη μικρή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού, μόνον από ενηλίκους και εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

  Σε περίπτωση που αντενδείκνυται η χορήγηση κόκκινου κρασιού ή το κόκκινο κρασί δεν αρέσει στους ασθενείς, τους εξηγεί ότι μπορεί να προσλάβουν τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες του βιολογικού κόκκινου κρασιού, καταναλώνοντας τις κάψουλες Βινογκελίν, που περιέχουν αποξηραμένη σκόνη των φλουδών και σπόρων του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού Γκέλικος

  Ο Σπύρος Μαζαράκης αποτρέπει τους νέους και τους ανηλίκους να χρησιμοποιούν οινοπνευματώδη ποτά και ενημερώνει τους ασθενείς του, αλλά και το κοινό στην Κέρκυρα για τις δυσάρεστες, αλλά και επικίνδυνες για την υγεία επιπλοκές από την κατανάλωση των οινοπνευματωδών ποτών.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

  Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΟΓΕΝΩΝ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ©