Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Πιτσικακης Κωνσταντινος, Συρος

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος

  O Πιτσικάκης Κωνσταντίνος, Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος στη νήσο Σύρο είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Ως ωτορινολαρυγγολόγος, μεταξύ των άλλων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΩΡΛ Αλλεργία, ακοολογία, φωνιατρική, την όσφρηση, τη γεύση και την κατάποση, πράγμα που τον έχει καταστήσει πιστοποιητή γευσιγνωσίας.

  Ο ίδιος έχει μεγάλη εμπειρία από τα Κρητικά κρασιά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κρουσώνα της επαρχίας Μαλβεζίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Το χωριό του βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη στο οποίο από παιδί μυήθηκε στην αμπελουργία, την οινογνωσία και την κατασκευή ρακής , από τον πατέρα του.

  Σήμερα, εργάζεται ως ωτορινολαρυγγολόγος στη Σύρο και μεταξύ των ενδιαφερόντων του περιλαμβάνεται και έρευνα και θεραπεία των διαταραχών της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης. Αυτή του η δραστηριότητα τον κατέστησε πιστοποιητή της επάρκειας όσφρησης και γεύσης των ασθενών του.

  Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους οινογνώστες και γευσιγνώστες της Σύρου, ενώ είναι ασφαλής κριτής Ελληνικών και Ευρωπαϊκών οίνων.

  Ο Κώστας Πιτσικάκης διαφωτίζει τους ασθενείς του για τους κινδύνους από την κατάχρηση των οινοπνευματωδών, αλλά και τους ενημερώνει για την ευεργετική δράση του βιολογικού κόκκινου κρασιού, όπως ο Γκέλικος Αγιωργίτικο Νεμέας, όταν πίνεται σε μικρές έως μέτριες ποσότητες.
  Διαφωτίζει τους ασθενείς του και όχι μόνον για την πρόληψη και αντιμετώπιση του αλκοολισμού.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  Υπέρταση και κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού©