Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Σούλης Ιωάννης,

  Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Ζάκυνθος

  Ο Ιωάννης Σούλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος που ζεί και εργάζεται στη Ζάκυνθο είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Ελληνικής Εταιρείας Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών.

  Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τενόρους και μουσικούς της Ζακύνθου. Διατελεί εδώ και τριάντα χρόνια Πρωτοψάλτης στον Ιερεό Ναό του Αγίου Διονυσίου της Ζακύνθου.

  Το γεγονός ότι γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη Λιθακιά της Ζακύνθου, από πολύ ενωρίς μυήθηκε στην οινογνωσία από τον αμπελουργό πατέρα του, ο οποίος ήταν διάσημος στη Ζάκυνθο για το κρασί που έφτιαχνε  το περίφημο “Βερντέα” και το “Αυγουστιάτης” .

  Ο Ιωάννης Σούλης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χρήση των υπερήχων στην ωτορινολαρυγγολογία, τη φυσιολογία και θεραπευτική της όσφρησης, της γεύσης και της κατάποσης, πράγμα που τον κατέστησε έναν εξαιρετικό γευσιγνώστη και δοκιμαστή κρασιών στη Ζάκυνθο.

  Είναι ένθερμος κήρυκας της μικρής έως μέτριας κατανάλωσης κόκκινου κρασιού και διαφωτιστής ιατρός των κινδύνων και προβλημάτων από την κατάχρηση των οινπνευματωδών. Είναι πιστοποιητής και  εμπειρογνώμονας σε προβλήματα όσφρησης, γεύσης και κατάποσης.

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος

  Άρθρα στα οποία συμμετέχει ο Ιωάννης Σούλης:

  Κόκκινο κρασί και αισθήσεις: Ακοή


  Μακροζωία και δίαιτα. Μύθος ή πραγματικότητα;©