Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • Σπαντιδέας Αναστάσιος [Δρ]

  Ιατρός, Παθολόγος, Κλινικός Φαρμακολόγος, Άνω Γλυφάδα Αττικής

  Ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, Ιατρός, Παθολόγος, Κλινικός Φαρμακολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι βαθύς γνώστης των ευεργετικών ιδιοτήτων για τον οργανισμό, που έχει η μικρή έως μέτρια κατανάλωση του βιολογικού κόκκινου κρασιού, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις, καθώς και των αρνητικών επιπτώσεων που ασκεί η κατάχρηση των οινοπνευματωδών ποτών στον οργανισμό.

  Ως κλινικός φαρμακολόγος ερευνά τις ευεργετικές δράσεις της λελογισμένης χρήσης του βιολογικού κόκκινου κρασιού.  Έχει μελετήσει και ερευνά  τις θεραπείες και τρόπους καταπολέμησης του αλκοολισμού.

  Έχει συμμετάσχει  τα τελευταία 30 χρόνια σε δεκάδες Ιατρικά Συνέδρια της ειδικότητάς του και έχει ενημερωθεί για τους ποιοτικούς βιολογικούς οίνους κάθε Ευρωπαϊκής χώρας που έχει επισκεφτεί. Είναι ερευνητής των ευεργετικών ιδιοτήτων της μικρής κατανάλωσης βιολογικού κόκκινου κρασιού στη καρδιοπροστασία, αγγειοπροστασία,καρκινοπροστασία Μέσα στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του για την  πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου του Αlzheimer, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της όσφρησης, η οποία είναι μία από τις πρώτες αισθήσεις, που εξασθενούν με την πάροδο της ηλικίας ή την εγκατάσταση της νόσου.

  Θεωρείται ένας από τους πλέον αξιόλογους Έλληνες επιστημονες οινογνώστες και δοκιμαστές ποιοτικών Ελληνικών και Ευρωπαϊκών κρασιών..

  Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Κόρινθος


  H σχέση κατανάλωσης οινοπνεύματος και αγγειοεγκεφαλικού επεισοδίου

  Η μέτρια κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού και η εξήγηση του Γαλλικού παραδόξου©